NIEUW: Een hardloopbericht van René Smith uit Onstwedde (NL):"EL-Cup, de organisatie, de sfeer en het lopen voor een klassement spraken mij enorm aan". Per 1 maart volgt een bericht van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen (NL).........

zaterdag 7 mei 2016

Een bericht van Jans Jagt: Drents Loopfestijn

Persbericht

Opnieuw groei Drenthe Loopfestijn


KLAZIENAVEEN – De voorinschrijving voor het 33e Drenthe Loopfestijn is deze week gesloten. Net als in 2015 laat het aantal voorinschrijvers in 2016 een groei zien van 10 procent.
Met name de 4 Mijl is een populaire afstand in de provincie Drenthe. Deelnemers aan deze afstand tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn lopen onder meer langs het Koning Willem Alexander Kanaal in UNESCO park De Hondsrug.
Nainschrijving is nog mogelijk op zaterdag 28 mei tussen 11.00 en 12.00 uur in het Esdal College Klazienaveen en op zondag 29 mei vanaf 9.00 uur tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel, eveneens in het Esdal College Klazienaveen.

Internationaal
Inschrijvers komen tot dusver uit Nederland, Duitsland, België, Slowakije, Kenia, Ethiopië, Engeland, Burundi, Polen en Tsjechië.

Het 33e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 29 mei 2016 in sportdorp Klazienaveen. Op het programma staan naast de Univé Marathon, ook de Univé Halve Marathon (tevens Open Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 kilometer (tevens Open Drents Kampioenschap), Rabobank 4 Mijl en een viertal Esdal College Jeugdlopen.Met vriendelijke sportgroeten,

Jans Jagt (PR)
33e Drenthe Loopfestijn
Klazienaveen
www.drentheloopfestijn.nl