NIEUW: Een hardloopbericht van René Smith uit Onstwedde (NL):"EL-Cup, de organisatie, de sfeer en het lopen voor een klassement spraken mij enorm aan". Per 1 maart volgt een bericht van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen (NL).........

woensdag 4 mei 2016

Peru (7) Cuzko-Puno-Titikaka Meer

Het is woensdagmiddag 4 uur. Afgelopen maandag hebben we een rustige dag ingelast met het doen van wat inkopen , koffers inpakken e.d. Dinsdag zijn we per bus van Cuzco naar Puno (380 km) gereisd. Het had ook per trein gekund, maar de toeristenbus doet er korter over, waarbij nog komt dat onderweg nog diverse bezienswaardigheden worden bezocht, zoals een heel mooie kerk, een touwbrug, Inca-ruïnes en een Inca museum.

Op de bergpas van ruim 4300 meter
Ook kwamen we over een bergpas van ruim 4300 meter alvorens we na plm. 10 uur reizen in Puno aankwamen. Puno ligt op 3800 meter hoogte en dat merk je wel bij het lopen! Puno is vooral bekend van het enorm grote Titikaka meer dat ligt tussen Peru en Bolivia. Op dit meer drijven eilanden van riet waar mensen op wonen. Vanmorgen zijn we daar per boot naar toe geweest. Het was een prachtige excursie!
Op bezoek bij bewoners van één van de vele drijvende eilanden van riet
Vanmiddag blijven we in ons hotel in Puno, waar het nu begint te regenen en onweren! Overigens is het prima weer met steeds zo rond de 25 graden Celsius, maar wel met een felle, sterke zo'n. Morgen vliegen we terug naar de hoofdstad Lima en vrijdag hebben dan nog een lange excursie naar een plaats 200 kilometer ten Noorden van Lima.

Wat betreft hardlopen is er ditmaal geen nieuws. Tot de volgende keer dan maar weer!