NIEUW: Een hardloopbericht van René Smith uit Onstwedde (NL):"EL-Cup, de organisatie, de sfeer en het lopen voor een klassement spraken mij enorm aan". Per 1 maart volgt een bericht van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen (NL).........

zaterdag 7 mei 2016

Peru (8) Puno-Lima-Caral (slot)

Gisteravond zijn wij van het hooggelegen Puno teruggevlogen naar de hoofdstad Lima.  Vanmorgen om 7 uur zijn we met een gids vertrokken naar het ruim 200 km boven Lima gelegen Caral. Het was drie en een half rijden, heen en terug dus 7 uur. In totaal een trip van 11 uur.  Caral : Mark schreef er het volgende over op Facebook:

" De site van Caral is ongeveer vijfduizend jaar oud en wordt de op één na oudste beschaving ter wereld genoemd. Het is een ontzettend indrukwekkende plek. In een woestijnlandschap liggen diverse piramides. Deze piramides werden echter heel anders gebruikt dan in het oude Egypte. Het betreft hier namelijk vooral een plek om te handelen. Van verre kwamen ver voor de jaartelling hier al mensen naartoe. Caral wordt vaak wel de 'Moederstad' genoemd. Een niet opnieuw bebouwde plek die de overgang naar een sedentaire en urbane samenleving beter dan elders laat zien. Het is wachten tot de begraafplaats wordt ontdekt, want men verwacht dan veel meer te weten te komen over dit proces. Een ontzettend fascinerende plek". 

Caral is nog niet zo lang geleden ontdekt (1996).

Morgen is onze laatste dag in Peru. Morgenvroeg zullen we hier in Lima nog een prachtig museum bezoeken en  daarna zullen we naar het vliegveld gaan, waar we om 8 uur 's-avonds vertrekken. Rond half vier zondagmiddag zullen we dan weer in Amsterdam zijn.
Tot zover de berichtgeving uit Peru.

Volgende week gaan we weer verder met hardloopberichten op deze site. Onder andere zal dan een hardloopbericht van Eva-Maria Lehmann uit Versen (D)  gepubliceerd worden , een interessant verhaal!