E-mail adres gerrit.schuitema@planet.nl is vervallen. Nieuw E-mail adres: schuitemagerrit47@ziggo.nl .....

donderdag 1 mei 2014

USA (Washington) -13

We zijn weer een dag verder . Het is woensdagavond en we zijn in Washington DC, de laatste plaats in de USA die we bezoeken. Vanuit Intercourse was het vanmorgen een behoorlijke rit naar Mount Vernon, 16 mijl ten zuiden van Washington. Het regende nogal onderweg, er was veel verkeer op de weg: kortom, geen pretje voor de chauffeur. We hebben enkele uren doorgebracht in Mount Vernon op het landgoed van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Alhoewel het regende, hebben we toch nog veel kunnen zien. Zijn woonhuis met bijgebouwen en het museum waren zeer de moeite van het bekijken waard!

Morgen gaan we hier in Washington DC zonder twijfel heel mooie dingen zien. Ik denk daarbij aan het Witte Huis, het Capitool, het Lincoln Memorial, het Air and Space Museum en niet te vergeten het National Museum of American History. Ook zullen we langs het Martin Luther King Jr. Memorial, het Korean War Memorial, het Thomas Jeffersen Memorial en nog veel meer Memorials lopen. Het weer belooft morgen goed te worden, af en toe zonnenschijn en een temperatuur van zo'n 24 graden. In de middag kunnen er nog een paar buitjes vallen, hopenlijk bezoeken we op dat moment een museum.

Ik kom nog even terug op het hardloopevenement in Nashwille en wel met wat getallen. Op de marathon zijn 3.093 deelnemers gefinisht. De winnaar had een tijd van 2:25:31; de laaste kwam na 6:57:45 over de finishlijn. 19.103 deelnemers voltooiden de halve marathon. De winnaar had een tijd van 1:10:37; met mijn tijd van 2:50:33 bezette ik van de 19.103 finishers plaats 14.568. Tot slot liepen 1.635 atleten de 5 km. De winnaar noteerde een tijd van 19:15 minuten. Al met al geen snelle tijden, het parcours en het warme weer waren daar ongetwijfeld debet aan.

Een kleine tegenslag moesten we gisteravond verwerken, toen we TV keken en in de play-offs van de NBA de Washington Wizards zagen winnen van de Chicago Bulls. De stand werd daarmee 4-1 voor  Washington en zij bereikten de halve finale. Alhoewel we wel de kaarten ervoor hadden, voor ons helaas morgenavond geen NBA-basketbalwedstrijd.

Ondertussen is het opgehouden te regenen. Vanuit ons hotel in hartje Washington wens ik jullie het beste en tot de volgende keer.