donderdag 22 november 2018

Aankondiging: Vollemaansloop in Eelde op 24 november 2018

Zaterdagavond wordt in Eelde de Vollemaansloop gehouden ( zie hierna de flyer)



Andre Nijdam schreef in oktober 2014 het volgende artikel voor mijn blog:


HARDLOOP- EN WANDELCLUB “STEEDS BETER”

Door Andre Nijdam, voorzitter

Andre Nijdam
Hardlopen als therapie


Hardlopen is een verplicht onderdeel van de therapie van VNN Hoog Hullen in Eelde en heeft, zover ik kan beoordelen,goede resultaten.
Vorige week tijdens onze samenkomst van “Steeds Beter” vertelde een bewoner vol trots, dat hij voor het eerst 5 km hard heeft gelopen.
Voor mij heel herkenbaar, je eigenwaarde groeit hiervan en dit werkt door in bijvoorbeeld het regelen van je privézaken.
Soms is het knokken om bijvoorbeeld de 10 km binnen een bepaalde tijd te lopen en dit kost dan moeite en als dit dan lukt, voelt dat goed en dat is net als sommige doelen in het leven, daar moet je ook voor knokken.
Ook voor het “vol zitten in je hoofd” is hardlopen een prima oplossing om daar weer  ruimte te krijgen.
Een  gezonde uitlaatklep!
De buitenwacht reageert er meestal ook positief op en stimuleert zeker.


Hardloop- en wandelclub “Steeds  Beter”

Onze club groeit nog steeds met leden en er zitten tegenwoordig ook mensen bij die nooit verslaafd geweest zijn. Vaak zijn dit partners of vrienden van ex-verslaafden.
Wij organiseren nu al 4 evenementen per jaar.

Afsluitdijkloop

De ontmoetingsloop op de Afsluitdijk, die is voor (oud)bewoners van de Hoog Hullen en leden van “Steeds Beter” en van de Brijderkliniek uit Alkmaar. In januari wordt deze loop gehouden. De opkomst is groot voor deze loop.

Afsluitdijkloop

Zingevingsfestival

Dit is een jaarlijks evenement, dat de GGZ Noord Nederland en VNN Noord Nederland organiseert voor cliënten en ex-cliënten.
Daar is hardlopen een onderdeel van en deze organisatie is in handen van “Steeds Beter”. We hebben dan de 5 km en 10 km die in de bossen van Bakkeveen  plaatsvinden.

Rabo Corso Run Eelde

De Rabo Corso Run Eelde is een loop, die jaarlijks voor de Bloemencorso in Eelde plaatsvindt.
Vrijdagavond voor de Bloemencorso vindt deze Run plaats. De organisatie van deze hardloopwedstrijd  is in handen van “Steeds Beter”.
Deze Run is een onderdeel van de Rabo Cup Noord Drenthe.

Vollemaansloop

Een sfeervolle loop in de avond/nacht, hardlopend of wandelend door de weilanden en bossen van Eelde /Paterwolde.

Vollemaansloop



Elk jaar weer groeit het aantal deelnemers. Er zijn veel mogelijkheden, je mag wandelen, lopen met hond (wel aan de riem), hardlopen en dan kun je verschillende afstanden lopen. Het rondje is 5.2 en een beetje. Acht rondjes en je hebt precies een marathon gelopen. Je kunt dit in verschillende vormen doen. Alleen of met 2 man, allebei een halve. Of met 8 man, allemaal een rondje. 8 november a.s. is de volgende Vollemaansloop.