vrijdag 3 november 2017

Aankondiging wedstrijd: Klein-Hesepe (DE) 4.11. 2017: 7.Heseper Martinslauf

Morgenmiddag 4 november 2017 wordt in Klein-Hesepe (DE) de 7.Heseper Martinslauf gehouden. 4 jaar geleden schreef ik het volgende verslag van de loop.

"Gross-Hesepe schon wieder ganz klein" schreef de bekende hardloper en moderator Klaus Ortwig uit het Emsland in zijn commentaar in de NordWest Laufexpress van 2012. Dit jaar waren er echter meer deelnemers bij de 3.Heseper Martinscross in Klein-Hesepe (33 tegenover 17 in 2012), zodat je zou kunnen zeggen: "Gross Hesepe jetzt etwas grösser". Ook wat de kwaliteit van de atleten betreft had men bij de cross niets te klagen.

Kilian Muke (379) en Thomas Bruns (387) van SV Union Meppen ( Foto: Gea Scheuneman/Toli Schanssema)
Zo kwamen op de lange afstand van 8.870 meter zeer goede lopers als Thomas Bruns van SV Union Meppen, Michael Boven van Tus Haren en Klaus Grabowsky uit SC Spelle-Venhaus aan de start. Bij de dames waren het de toppers Maren Koch van LG Telis Finanz  Regensburg en Elke Vedder van SV Germania Twist.

Voorafgaande aan de lange cross waren er enkele jeugdlopen, een loop voor bambinis en een korte cross over 3.000 meter, waaraan 12 lopers deelnamen. De organisatie van de wedstrijden was bij SV Gross- Hesepe in goede handen. Het pittige parcours over bospaden en -lanen lag er prima bij. De vele boomwortels had men wit gekalkt en waren daardoor goed te zien. Bij de prijsuitreiking had men een heus podium, waarop de eerste drie lopers in elke "Altersklasse" geëerd werden. In de grote tent bij start en finish kom men zich, zoals gebruikelijk, weer tegoed doen aan "Kaffee mit Kuchen", Bratwurst enz.

Een mooie cross, die in de komende jaren meer aandacht en daardoor nog meer deelnemers verdient.

Klein Hesepe ligt vrij dicht over de grens (in de buurt van Twist en Meppen), op een half uur rijafstand van Emmen.