maandag 27 februari 2017

Charityrun  de Roparun 2017

door Sjak Kwak, Sellingen

Sjak Kwak
Aanleiding
In 2014 werd Sellingen, mede dankzij de buurtvereniging aan de Hassebergerweg, verkozen als één van de tien mooiste doorkomststeden op de route van de ROPARUN, Hamburg – Rotterdam. Deze verkiezing werd door de Stichting Roparun beloond met een bedrag van € 10.000,--, te besteden aan instanties uit de regio die zich bezighouden met de kankerbestrijding. Winnaars: Het inloophuis Nardusbloem in Musselkanaal en het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG in Groningen. Bij de uitreiking van de prijs in het gemeentehuis te Sellingen door burgemeester Leontien Kompier, vertelde de persvoorlichter van de Stichting ROPARUN dat men geen adressen had in het noorden van ons land om schenkingen aan te doen en te helpen in de strijd tegen kanker.
Aan het laatste moest verandering komen, zo vonden wij toen en meedoen aan de Roparun door een team hardlopers uit de provincie Groningen, kon hiervoor een belangrijke bijdrage zijn.

Het is nu zover en het team heeft de naam “Runners oet Grunnen” gekregen en bestaat uit de lopers Dick Abee, Angela Schuilenkamp, Ina Oortwijn, Bernadette Schuurman, Egbert Oosterhoff, Emiel de Leeuw, Bennie de Vries, Henk Helmantel. Voor Bernadette is de uitdaging bijzonder, omdat zij twee jaar geleden zelf werd getroffen door borstkanker.

Runners oet Grunnen © Flip Slik


Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het motto van de Stichting ROPARUN  is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Geld inzamelen dus voor instanties die zorg besteden aan kankerpatiënten. Totale opbrengst ca. €5,5 miljoen. Als extra aandachtspunt hardlopen van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Met finish uiteraard op de Coolsingel. De start is op zaterdag voor Pinksteren met finish op Pinkstermaandag in Rotterdam (3, 4 en 5 juni 2017). De route vanuit Hamburg komt bij de Hasseberg ons land binnen en gaat via Sellingen naar Ter Apel en vervolgens naar Nieuw Weerdinge en Emmen richting Coevorden, Almelo, Apeldoorn, Wageningen naar Rotterdam.

Promotie Westerwolde
Wij proberen niet alleen zoveel mogelijk geld bijeen te sprokkelen door allerhande acties, maar ook  promotie te maken voor Westerwolde. De deelnemers komen bijna allemaal uit Oost-Groningen en de leus die gebruikt gaat worden is: “ Westerwolde, daar word je stil van…”.

Roparun mei 2015: Tussen Ter Apel en Sellingen

De estafette is een enorme uitdaging. Niet alleen de prestatie van drie dagen continu doorkachelen, met weinig slaap, maar ook organisatorisch is het een behoorlijke klus. Hulp van het bedrijfsleven en overheid is hierbij zeer welkom.
Zelf heb ik al allerhande acties bedacht om de benodigde middelen bijeen te sprokkelen. Zoals de Herfstcross, zwemmen voor kanker, spinning voor kanker, muziek voor kanker met Evert en Bart Kruizinga en Eltje Doddema in Zaal 12 te Vlagtwedde. Ook is er voor een bedrag ad. €2500,-- aan loten verkocht en gedoneerd voor de kankerbestrijding. Daarnaast hebben een aantal particulieren eveneens bedragen gedoneerd.

Feest aan de Hassebergerweg
Het team gaat ervoor en ongetwijfeld zal er weer feest zijn aan de Hassebergerweg. Vooral nu bewoners uit Sellingen zelf meedoen.

Website
Voor actuele informatie: www.runners-oet-grunnen.nl