dinsdag 26 april 2016

Peru (3) Cusco

Het is dinsdagmorgen half zeven. Gistermorgen zijn we hier aangekomen. Dat was eerst niet de bedoeling, woensdagavond was gepland. Het liep echter anders. In het kort: we zouden zondagavond om half tien naar Trujillo  (verder naar het noorden in Peru) vliegen, deden dat ook maar het vliegtuig mocht vanwege het slechte weer daar niet landen, dus na een paar rondjes boven Trajillo weer terug naar Lima, waar we na middernacht aankwamen. En toen? Men regelde van de vliegtuigmaatschappij niets en plm. 200 passagiers werden aan hun lot overgelaten. We zijn daarna op het vliegveld gebleven en hebben onze reis naar Cusco (de hoofdstad  van het voormalige Inca-rijk)  vervroegd. 's-Morgens om 6 uur waren we daar! Cusco ligt in het zuid-oosten van Peru op een hoogte van 3400 meter. De temperatuur schommelt daar momenteel tussen 20 en 25 graden, 's-nachts is het rond het vriespunt. De overgang van Lima naar Cusco is erg groot vanwege de ijle lucht. Je wordt daardoor gauw moe. Rustig aan dus de eerste dagen!

 Geen hardloopgebied derhalve. Alhoewel ik gisteren toch nog een hardloper zag trainen in de smalle, zeer geaccidenteerde straten van Cusco. In deze dagen heb ik in totaal slechts 3 hardlopers gezien!
Ik heb ook gezien dat er in ons grensgebied weer diverse wedstrijden zijn geweest, waaronder de mooie 14-gehuchtenloop in Sellingen. In Zwolle was de Koningsloop en daar stonden Frans Scheuneman en Mans Veldsink op de 5 K en Egbert Geertsma op de 10 K aan de start. Op Toli's foto's zag ik trouwens Frits Lautenbag ook weer. Mooie foto's van diverse wedstrijden zijn nog steeds, en steeds meer, te zien op de blog van Toli.  www.hardlopenmettoli.blogspot.nl

Vanuit Cusco, waar het alweer wat warmer gaat worden, tot de volgende aflevering van deze Peru-serie.