maandag 20 augustus 2018

AANKONDIGING: Raffinerielauf Salzbergen (DE) 25 augustus 2018



Voor meer info: www.raffinerielauf.de

Een door mij op 3 september 2013 geschreven commentaar: 

Reeds jaren wordt in Salzbergen de Raffinerielauf gehouden. De naam van deze wedstrijd is ontleend aan de raffinaderij die er staat, een "Spezialraffinerie", in 1860 gesticht en de oudste nog producerende raffinaderij van de wereld. Het bijzondere aan de Raffinerielauf is, dat een heel klein gedeelte van de loop over het terrein van de raffinaderij gaat. Vrijwel nergens anders vind je zoiets.

Het is ongeveer 50 minuten rijden van Emmen naar Salzbergen. Dat valt dus wel mee. Salzbergen ligt in de buurt van Spelle, Schüttorf, Rheine, Bad Bentheim, Gildeshaus, plaatsen ter hoogte van Losser, Oldenzaal en De Lutte in Nederland.

Aan de wedstrijden in Salzbergen nemen zo'n 500 à 600 lopers deel. Er zijn wedstrijden voor de allerkleinsten, de jeugd en er is een 5 en een 10 kilometer-wedstrijd. Het parcours is licht geaccidenteerd met af en toe vals plat. Een aardig, maar niet het gemakkelijkste parcours. De organisatie in Salzbergen is perfect en de sfeer is uitstekend, wat niet in de laatste plaats komt door de vele toeschouwers die er zijn.