NEU: Ein Laufbericht von Marlen Jänen aus Oberlangen (DE): "Mein erster Marathon hat mein ganzes Leben verändert". Per 1 februari 2019 volgt een bericht van Rene Smith uit Onstwedde (NL),per 1 maart van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen.........

zondag 22 april 2018

Eruit gelicht (123): Jans Jagt schrijft boek geschiedenis Drenthe Marathon/Loopfestijn

KLAZIENAVEEN – In mei 2018 verschijnt het boek van Jans Jagt waarin hij de 35-jarige geschiedenis van de Drenthe Marathon/Loopfestijn beschrijft. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Drenthe.
Vanwege zijn 28-jarige betrokkenheid bij het evenement als PR functionaris en atletencoördinator staan in het boek ook veel persoonlijke anekdotes, contacten met (buitenlandse) atleten, historische foto’s en feiten. Ook Klazienaveense atleten spelen een belangrijke rol in het succes van de Drenthe Marathon/Loopfestijn. Een aantal (oud) atleten heeft een persoonlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het boek.
In mei 2018 neemt Jans Jagt afscheid van het Drenthe Loopfestijn.
Het marathon onderdeel van het Drenthe Loopfestijn behoort tot één van de oudste marathon evenementen in Nederland. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn “leeftijdsgenoten”. Ook in Europa behoorde de marathon tot de top 50 oudste evenementen. Behoorde, want in 2018 is de marathon geschrapt van het programma.