woensdag 24 mei 2017

Persbericht Drenthe Loopfestijn op 28 mei 2017 in Klazienaveen

Persbericht

Boeiende strijd verwacht op Noord Nederlands Kampioenschap halve marathon

KLAZIENAVEEN – Het Noord Nederlands Kampioenschap halve marathon belooft op voorhand een boeiende wedstrijd te worden. Bijna alle Noordelijke toplopers op deze afstand staan aan de start tijdens het 34e Drenthe Loopfestijn op zondag 28 mei 2017 in Klazienaveen.

Riekele Kobes uit Leeuwarden heeft kortgeleden een sterk persoonlijk record van 1.10.07 gelopen tijdens de halve marathon van Dokkum. Alwin Heijting uit Nieuw-Amsterdam versloeg de Friese atleet echter tijdens de 10 Mijl van de Cascade Run in Hoogeveen.
Lamko Hulzebos uit Zuidwolde werd in maart van dit jaar Nederlands Kampioen op de halve marathon in de categorie 50+ en Jan Venhuizen uit Appingedam is nog altijd één van de beste halve marathon lopers in het Noorden.
Regionale outsiders zijn Joost Hindriks uit Schoonebeek (o.a. winnaar halve marathon Nijeveen) en Richard Moesker uit Emmer-Compascuum (o.a. winnaar halve marathon Emmer-Compascuum) en Peter Rolink (Erica)

Het 34e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 28 mei 2017. Op het programma staan naast het Noord Nederlands kampioenschap halve marathon ook de marathon, 10 kilometer (tevens Drents kampioenschap), 4 Mijl en een viertal jeugdlopen.
Voorinschrijving is mogelijk via www.drentheloopfestijn.nl of www.inschrijven.nl.



Jans Jagt (PR)
34e Drenthe Loopfestijn
Klazienaveen

06 19875114