maandag 20 februari 2017

Nieuwsbrief Hardloper Gerrit online (2)

Jans Jagt: "Lopen naar de Horizon"
Een paar weken geleden verscheen het eerste boek van Jans Jagt, je kent hem wel, reeds tientallen jaren is hij het "gezicht" van de Drenthe Marathon in Klazienaveen. Jans , die in 2013 en 2014 al enkele literatuurprijzen won, kan fantastische verhalen schrijven. Zijn grootste passie is sport, natuur en reizen. Het 130 pagina's omvattende boek, met o.a. ook verhalen over de Drenthe Marathon, heb ik in één keer uitgelezen en ik kan het boek, dat uitgegeven is bij Uitgeverij Boekscout.nl , dan ook van harte aanbevelen.

Rietplasrun in Emmen
Afgelopen zaterdag werd deze "cross" gehouden bij de Grote Rietplas in Emmen. De wedstrijden voor de senioren gingen over 4 K en 8 K. Ik was zaterdagmiddag als toeschouwer en "amateur-fotograaf " aanwezig en maakte ruim 300 foto's, welke te bekijken zijn op deze blog. Geruime tijd heb ik nog gesproken met Gerhard Stroeve uit Emlichheim (DE). Ook hij heeft behoorlijke knie-problemen en heeft al bijna een jaar geen wedstrijd meer gelopen. Aan de wedstrijd, die onder goede weersomstandigheden werd afgewerkt, namen in totaal zo'n 150 lopers deel.

2.Glashauslauf in Emsbüren (DE)
Zondag was de 2.Glashauslauf in Emsbüren (DE) in de gebouwen van Emsflower. De belangstelling voor dit indoor-gebeuren was enorm. Op de 5 K waren er 378 vooraanmeldingen en op de 10 K 344. Volgens de gepubliceerde uitslagenlijst van de 5 K behaalden 311 lopers de finish en volgens de lijst van de 10 K 284 deelnemers. Vermeldenswaard is nog dat Hermann Veltrup ( een hardloopvriend) uit Haren (DE) de 10 K in de M-65 klasse won.

Frits Lautenbag uit Hattem
Van hardloopvriend Frits Lautenbag uit Hattem ontving ik een aardige E-mail. Frits neemt begin april a.s. voor de vierde maal deel aan de Marathon in Rotterdam. Zijn beste tijd tot nu toe: 4:14:39. Frits schreef in november 2016 in de rubriek "Een hardloopbericht van" het interessante verhaal "Hardlopen is voor mij vooral heel veel plezier".

Programma komend weekend
Komend weekend zijn er heel weinig wedstrijden in ons grensgebied. Te vermelden valt dat zaterdag 25 februari a.s. in Logabirum  (DE) de vierde loop over 5, 10 en 20 K wordt gehouden van de Ems-Dollart Winterlaufserie.

Tot slot
Toevalligerwijze kwam ik enkele dagen geleden op de website terecht van AH Horror te Sneek  en ik kopieerde van die website enkele regels die betrekking hadden op het Kindertehuis in Kaapstad, waarvoor ik in 2009 een jaar lang wedstrijden liep en een aardig bedrag aan het Kindertehuis kon overhandigen. En daarom: omdat er toch weinig wedstrijden zijn komend weekend, waarom niet af te reizen naar Sneek? Onderaan deze nieuwsbrief de gekopieerde tekst van de website van AV Horror.

Tot de volgende week!

Zondag 26 februari staat in het teken van de fundraising voor Kindertehuis Kaapstad. Met een prachtige duurloop en een huiskamerconcert willen wij deze dag een mooi bedrag binnen te halen voor dit prachtige initiatief dat zich inzet voor de toekomst van ontheemde Zuid-Afrikaanse kinderen. In april bezoeken de Two Oceans Lopers het Kindertehuis in Kaapstad en bieden daar een cheque aan.