NIEUW: Een hardloopbericht van René Smith uit Onstwedde (NL):"EL-Cup, de organisatie, de sfeer en het lopen voor een klassement spraken mij enorm aan". Per 1 maart volgt een bericht van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen (NL).........

maandag 18 juli 2016

Citylauf Haren (D) 22 juli 2016: een sfeervol gebeuren

Vrijdagavond 22 juli a.s. wordt in Haren (D) de Citylauf gehouden met op het programma o.a. een 5 K en 10 K. Het geheel zal, evenals vele voorgaande jaren, een ware (hardloop)happening worden.

In juli 2013 nam ik voor de laatste maal deel aan deze wedstrijd. Harmke maakte toen heel veel foto's van het gebeuren . Om ze te bekijken  klik hier
Voor meer informatie klik op de volgende link  www.citylauf-haren.de

In 2013 schreef ik voor mijn blog het hierna opgenomen commentaar:

Citylauf Haren: steeds meer Nederlanders aan de start 

Haren, zo' n 10 kilometer over de grens bij Ter Apel gelegen, organiseert jaarlijks in juli haar Citylauf. Op de dag dat de Citylauf wordt gehouden, beginnen ook de " Harener Musiktage" en mede daardoor zijn er veel mensen op de been.

Wat het lopen betreft staan er een 5-km en een 10-km wedstrijd op het programma, voorafgegaan door een loop voor Bambinis over 400 meter en lopen voor Schüler en Schülerinnen over 1,6 km. Sinds enkele jaren is de start voor de kerk, daar is de ruimte voor een goede start. Ruimte moet er zijn, want de deelnemersaantallen zijn niet gering. Dit jaar finishten er 155 deelnemers op de 5 km en niet minder dan 355 op de 10 kilometer. Onder die deelnemers ook dit jaar weer meer Nederlanders, voornamelijk van de hardloopverenigingen uit Stadskanaal en Winschoten. Mede daarom werd
Klaus Ortwig
moderator Klaus Ortwig uit Meppen deels bijgestaan door een " hulp-moderator" die af en toe in het Nederlands  commentaar gaf.

Evenals zo vele jaren het geval was, was het ook dit jaar weer behoorlijk warm. De wedstrijden vingen reeds om vijf uur 's-middags aan, de 5-km wedstrijd was om kwart over zes en het startschot voor de 10-km wedstrijd werd gelost om zeven uur. Die aanvangstijden zijn vroeg als men bedenkt dat veel lopers nog van hun werk moeten komen, niet voor iedereen begint de "Feierabend" heel vroeg. Als de organisatie de starttijden iets later vaststelt wordt het voor velen iets gemakkelijker en hoeft men zich niet zo te haasten. Prettige bijkomstigheid is dat de temperaturen wellicht dan ook wat aangenamer voor de lopers zijn.

Al met al is het goed lopen en toeven in Haren. Het parcours is mooi voor de lopers en er zijn veel toeschouwers. Het is daarom niet verwonderlijk dat er jaarlijks, nu ze de weg gevonden hebben, steeds meer Nederlanders aan de start staan.