vrijdag 29 april 2016

Peru (4) Cusco , Tipon.......

Het is donderdagavond 6 uur. We zijn alweer enkele dagen in Cusco en hebben reeds vele mooie dingen gezien in deze grote, gezellige stad met veel toerisme. Gistermiddag zijn Mark en ik samen met een gids in een taxi naar Tipon, Pikillacta en Rumicolca geweest, gelegen op ruim 40 km vanaf ons hotel. Ruim 5 uur duurde deze excursie, waar we de terrassen van de Inca's met een ingenieus irrigatiesysteem, de enigste grote pre-Inca ruïnes in de omgeving en de hoge muur die de Inca's bouwden en die diende als toegangspoort tot Cusco, bekeken.

Even terugkomend op Tipon. De gids vertelde ons dat er veel mensen naar toegingen vanwege het geneeskrachtige water dat er stroomde. Als je ergens pijn had moest je het koude water over de pijnlijke plek wrijven en dat zou de pijn doen verminderen. Ik heb af en toe wat last van mijn linkerknie ( ook met het hardlopen) dus...( zie foto )



Tot zover voor vandaag! Morgenvroeg vroeg op want om half zes worden we opgehaald voor een lange dag ( tot plm. 9 uur 's-avonds ) naar Machu Pichu.