donderdag 24 april 2014

USA (Tupelo) -5

Woensdagavond, 23 april, een bericht uit Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley. Met zijn ouders vertrok Elvis op jonge leeftijd vanuit hier naar Memphis, waar hij op 22-jarige leeftijd Graceland kocht.
Wij zijn vanmorgen uit Memphis vertrokken, hebben een deel van de blues-route en zijn  door de Mississippi-Delta gereden, hebben in Indianola het museum van de  legendarische  King of the  Blues B.B. King bezocht en zijn daarna via een mooie route (een klein deel daarvan is in 2011 door een tornade getroffen en de sporen daarvan zijn nu nog te zien) naar Tupelo gereden, waar we rond half zes arriveerden. Het is drukkend warm hier en het zou mij niet verwonderen als we nog onweer  zouden krijgen. Morgen gaan we het geboortehuis van Elvis bekijken en rijden daarna naar Nashville (3,5 uur). Onderweg staan nog enkele bezienwaardigheden op het programma.

En ja, dan de halve marathon van  Nashville van zaterdag. Ik heb er niet veel vertrouwen in. Ben al  vermoeid door de eerste zeer intensieve dagen hier,  heb hier nauwelijks getraind (slechts een kort loopje in  Memphis), het parcours is niet gemakkelijk, het is warm en het wordt nog warmer.... We zullen proberen  er het beste van te maken!  Morgenvroeg misschien nog een beetje " loslopen" hier op de parkeerterreinen van de hotels in Tupelo of om half zeven morgenvroeg even op de loopband in ons hotel......we will  see!

Goodbye from Tupelo, till soon!