vrijdag 25 april 2014

USA (Nashville) -6

Vrijdagmorgen 25 april 2014. We zijn weer in Nashville. Het was een behoorlijk lange trip terug van Tupelo naar hier. Gistermorgen hebben we het geboortehuis van Elvis Presley en het daarbij gelegen museum bezocht. Tegen de middag waren we in Shiloh, waar in 1862 tijdens de Burgeroorlog een slagveld plaatsvond. Naast het bezoek aan het museum met daarbij een lange film konden we met de auto over het slagveld rijden, een route van 11 mijl met 20 plaatsen om even uit te stappen en foto's van Memorials, kanonnen etc. te maken en interessante details van de strijd te lezen. Ook dit waren gisteren weer twee hoogtepunten.

Gistermorgen heb ik in het hotel in Tupelo een half uur op de loopband gelopen. Het ging niet makkelijk. Heb ook erg veel gezweet.
Morgen is het wat het hardlopen betreft dan zover, de Country Music Nashville Marathon & 1/2. In heel Amerika vinden Rock en Roll Marathons gedurende het gehele jaar plaats, in Seattle op 21 juni, in Chicago op 20 juli, in New Orleans, Dallas,  Washington DC en veel meer steden, totaal 22 . Inmiddels zijn de Rock en Roll Marathons ook overgewaaid naar Europa. Zondag is er één in Madrid, 25 mei in Liverpool en daarna nog in Lissabon, Dublin en Nice. Ter completering van het geheel is er nog één in Montreal (Canada).

En dan nog even dit: op de site  www.reizenenfotos.nl  staat inmiddels onder Bestemmingen-Amerika ook weer veel informatie over Tupelo, het Battlefield bij Shiloh en Nashville.

Vanuit Nashville (Tennessee) , waar het vannacht onweerde en het ondertussen licht is geworden (het is half zeven in de morgen), de  groeten en tot de volgende aflevering.