donderdag 1 maart 2012

Hardloopcolumn (23)


Surfen op het internet
Al surfend op het internet kom je nogal wat tegen met betrekking tot de hardloopsport. Veel wedstrijdkalenders, ze gooien je er zo wat dood mee, "Loopjeloopje.nl", "Lauftreff.de" , Laufkalender.de", "Hardloopkalender.nl" en zo kun je nog wel even doorgaan. Uitslagen kun je vinden op "Uitslagen.nl" en op de websites van de meeste verenigingen. En dan niet te vergeten de individuele websites van Geert Wevers, Klaus Eckstein, Bernadette Schuurman, Toli Schanssema , om er maar enkele te noemen. Op deze sites veel nieuws en foto's. De wedstrijden hebben allen een naam. Zo zijn er gewone namen, zoals "Jaarmarktloop", "Proostmeerloop" en "Westerwolde Bosloop". Maar er zijn ook bijzondere wedstrijdnamen: "Goudplevierrun"," Strontraceloop"," Boerenkool met Worstloop" en "Kippenren". Je kunt googlen om veel marathon en halve marathonkalenders en startpagina's van dezelfde afstanden op te vragen. Je kunt een overzicht krijgen van bijvoorbeeld alle Engelse hardloopverenigingen en van de wedstrijden in België, Hongarije en Ierland, en ga zo maar door.
En dan toch zijn er altijd die vragen en opmerkingen van lopers: "Hoe kom je aan al die lopen?" of "Zijn er in de buurt ook lopen?" of "Zijn er in Duitsland direkt over de grens ook wedstrijden?" of "Daar is ook ja een wedstrijd, daar wist ik helemaal niets van".
Waarom start men 's avonds of in het weekend de computer niet op en gaat surfen op het internet. Ik denk dat als je alle hardloopkalenders wilt bekijken, de loopverslagen wilt lezen en de foto's, uitslagen, oorkondes en dergelijke wilt bekijken je het gehele weekend hiermede bezig bent en niet meer aan hardlopen toekomt en DAT is nou ook niet weer de bedoeling.