dinsdag 29 augustus 2017

Nieuwsbrief Hardloper Gerrit online (13)

Schutrups Loopcircuit
Een nieuwtje was afgelopen week dat het Schutrups Loopcircuit, georganiseerd door de verenigingen Runners Stadskanaal, SV Veendam en AV Aquilo Winschoten per 1 januari 2018 stopt vanwege het teruglopend aantal deelnemers. Misschien is het eens tijd om in de wintermaanden een crosscircuit te houden (in ons grensgebied met wedstrijden in het Emsland en Zuid-Oost-Groningen/Drenthe) naar het voorbeeld van het Sallands Crosscircuit. Ik nam daar al eens aan deel en het was fantastisch met gemiddeld zo'n 600 a 700 deelnemers.

Emsland Cup
De strijd om de Emsland-Cup nadert zijn einde. In Salzbergen werd afgelopen weekend de één na laatste wedstrijd, (de Raffinerielauf) gehouden. Benieuwd ben ik altijd naar mijn klasse M 70. Bij de 5 K won hier Günter Schröder (33:04) voor Burkhard Swara van SFB 75 Düsseldorf (33:51). Bij de 10 K won Karl-Heinz Schmidt van Vlf Lingen de M 70 klasse in een tijd van 48:21 , gevolgd door Rolf Kingal van SC Spelle-Venhaus (53:54). Thomas Bruns van SV Union Meppen was de snelste op de 10 K in een tijd van 34:59 en met die tijd bleef hij concurrent Thomas Otting van SV Concordia Emsbühren 22 seconden voor (35:21). De tijden in Salzbergen waren over de gehele linie niet best, het weer zal hier ongetwijfeld debet aan zijn geweest. A.s. zaterdag wordt de laatste wedstrijd van de Emsland Cup gehouden in Meppen. Misschien is het voor de deelnemers aan het Schutrups Loopcircuit interessant om volgend jaar aan de Emsland Cup deel te nemen. Papenburg, Haren, Meppen, Haselünne  en Meppen liggen niet zo ver over de grens.

Zandstrooisterloop Schoonebeek
Vrijdagavond 25 augustus jl. leverde Eline Glas uit Emmen weer een uitstekende prestatie door de Zandstrooisterloop in Schoonebeek bij de dames te winnen. Zij legde de 10 K af in een tijd van 38:29 minuten.

Mijn trainingen en wedstrijden
Dit jaar loop ik, om de welbekende redenen, weinig wedstrijden. Wel trainde ik in de periode 5 augustus tot en met 27 augustus 9 maal in een heel rustig tempo. De gemiddelde afstand was per keer 5 K. Ik ben er tevreden mee.

Wedstrijdprogramma
Komend weekend zijn er nogal wat hardloopwedstrijden, zoals de Citylauf in Meppen (DE) , de Citylauf in Leer (DE), de Proostmeerloop in Wagenborgen en iets verder weg wedstrijden in Dalfsen en Harlingen bijvoorbeeld. Veel wedstrijden zijn te vinden op o.a. de hardloopkalenders www.lauftreff.de en www.loopjeloopje.nl

En dan nog even dit....
Kees de Vries uit Hoogezand schreef voor de maand september een interessant artikel voor mijn blog. Het artikel gaat één dezer dagen online. Op facebook zullen we berichten wanneer het online staat.

Tot de volgende keer!