zondag 22 juli 2012

Wedstrijdcommentaar

MIDZOMERAVONDMARATHON DIEVER
Het was gezellig druk in het Dingspilhuus in Diever, de locatie waar afgelopen zaterdag de inschrijving plaats vond van de Midzomeravondmarathon. Gelukkig hadden al veel van de 300 deelnemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot voor-inschrijving, zodat het bij de na-inschrijving niet zo hectisch was, tenminste voor zover ik, iemand die altijd redelijk vroeg aanwezig is, dat kan beoordelen. Evenals de voorgaande twee jaren had ik gekozen voor de kortste afstand en dat was 10,2 kilometer, volgens het bordje bij de inschrijving. Bij de start legde de grote mede-organisator en speaker Jan Kooistra mij uit, dat het om een 10-kilometerloop ging. Men had de startlijn 200 meter verplaatst. De wedstrijd ging over 4 afstanden, de 10, de 20, de 30 kilometer en natuurlijk de marathon. De start was voor alle afstanden gelijktijdig en zo kwam het dat de 10 kilometer-lopers direct op de "rondkoers" van 10 kilometer kwamen en de marathonlopers bijvoorbeeld eerst nog 2 rondjes "sightseeing" moesten in Diever. Na zo'n 2 kilometer kwamen ook zij op het parcours.
Vele bekenden zag ik onder de deelnemers en aanhang ; Jan,  Frans,  Sjoerd ,Chris, Mans, Ineke, Egbert, Ronald, Gijs, om er maar enkele te noemen. De weersomstandigheden waren uitstekend, het parcours lag er mooi bij. De hardlopende fotograaf moest verstek laten gaan. Hij vierde thuis zijn verjaardag. Toch kreeg hij zijn foto's van de loop: Gea Scheuneman nam die taak waar. Niet alleen zij maakte veel foto's (205), ook Janke van de Zwaag kon er wat van (400).
Op elke afstand was er uiteraard een winnaar. Voor mij was er maar één winnaar en dat was dit keer Claudia Janssen Steenberg uit Oss. Zij werd 64e en laatste op de marathon in een tijd van 4:58:37. Bijna 5 uur achter elkaar lopen, chapeau!!