donderdag 19 juli 2012

Hardloopcolumn (42)

UITHUILEN EN OPNIEUW BEGINNEN!
Het beloofde nog zo'n mooi sportjaar en vooral prachtige sportzomer te worden. Het Europees Kampioenschap voetbal,  de Tour de France en de Olympische Spelen, grote evenementen in één zomer.
Teleurstellend was het om te zien hoe ons nationaal voetbalelftal roemloos ten onder ging in de eerste ronde van het Europees Kampioenschap voetbal in Polen/ Oekraine. Geen punt haalden de "grootverdieners" in drie wedstrijden en dat had bijna niemand verwacht. Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto!
Teleurstellend zijn dit jaar ook de prestaties van de Nederlandse wielrenners in het grootste wielerspektakel dat de wereld kent, de Tour de France. Renners waar veel van werd verwacht , zijn reeds lang naar huis. Om diverse redenen zijn Geesink, Mollema en andere nationale "toppers" voortijdig uit de Tour gestapt. Ook voor de meesten van hen geldt: Uithuilen en opnieuw beginnen!
Zullen de prestaties van onze sporters op de Olympische Spelen ook teleurstellend zijn en zullen ook zij moeten uithuilen en opnieuw moeten beginnen? Dat weten we op dit moment nog niet. Grote Nederlandse kanshebbers bij de atletieknummers zijn er niet, of het moet al de 100 en 200 meter-specialist Martina zijn. Benieuwd zijn we in elk geval ook naar wat Hilda Kibet en Lorna Kiblagat bij de marathon voor dames gaan doen!
Om een beetje in de mineur te blijven: teleurstellend zijn ook mijn hardloopprestaties tot nu toe dit jaar. De doelstellingen die in het begin van het jaar door mij gesteld zijn, zijn op dit moment bij lange na nog niet gehaald. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat op de meeste afstanden ook niet gebeuren. Er is echter nog bijna een half jaar te gaan en we blijven optimistisch. Wellicht kunnen we nog voor een of meer verrassingen zorgen. Als dat gebeurt zijn al de andere hiervoor genoemde teleurstellingen voor mij dit jaar niet meer van belang. Zou het tweede halfjaar voor mij ook teleurstellend zijn dan wordt het ook voor mij: Uithuilen en opnieuw beginnen!