NIEUW: Een hardloopbericht van René Smith uit Onstwedde (NL):"EL-Cup, de organisatie, de sfeer en het lopen voor een klassement spraken mij enorm aan". Per 1 maart volgt een bericht van Anna Gesina Jansen uit München (DE) en per 1 april van Henk Meppelink uit Gramsbergen (NL).........

woensdag 27 juni 2018

Aankondiging : Fuchsienlauf in Ihlow (DE) op 29 juni 2018

Vrijdagavond 29 juni 2018 wordt in Ihlow (DE, Ostfriesland) wederom de Fuchsienlauf gehouden. Reeds enkele malen nam ik aan deze wedstrijd deel.
Voor meer info:  klik hier

In 2013 schreef ik het navolgende verslag van deze loop:


Zoals elk jaar was het ook afgelopen vrijdagavond weer enorm druk bij de jaarlijkse "Fuchsienlauf" in Ihlowerfehn. Ihlowerfehn, niet zo ver gelegen van Aurich in het "Ostfriese", niet bepaald naast de deur. De begroeting in Ost-Friesland is meestal met "Moin" en dat klinkt ons Groningers bekend in de oren.

De wedstrijden worden gehouden bij en op het "Ferien- und Sportpark Ihler Meer". Op het park is een route van ongeveer 2,5 km uitgezet. De start is op de aangrenzende atletiekbaan. Door op deze baan op verschillende plaatsen te starten krijg je een exacte 5- en 10 kilometerwedstrijd.

Als randgebeuren zijn er op de "Bühne" diverse optredens van fitnessgroepen en dergelijke, zijn op het centrale plein bij de receptie veel stands met bier, braadworsten, pommes, steaks, spare-ribs, ijs en dergelijke, kortom voor elk wat wils. Uiteraard heeft Erdinger voor de lopers weer een stand ingericht, waar na afloop gratis een alcoholvrij biertje te verkrijgen is, een alcoholvrij biertje dat na de wedstrijd beter voor de atleten schijnt te zijn dan de bekende sportdrankjes.

Wedstrijden zijn er voor "Schüler", Nordic Walkers, Handbikers, Staffelteams ( 5 x 1 km) en 5 en 10 km-lopers. In de uitslagenlijst komen na afloop een kleine 1.200 atleten voor, waarbij de wedstrijd over 5 km de kroon spant met 449 deelnemers. Nieuw is dit jaar de wedstrijd voor Staffelteams. Elke staffel bestaat uit 5 lopers, die elk 1 km lopen. Zij zijn mooi uitgedost en dragen namen als "Die Emder Schlafmützen", "Kanalratte Ihlow", "Silomon's Stramme Waden" etc. In totaal zijn er 51 staffels, oftewel 255 lopers. Een mooi gebeuren, dat in de toekomst elk jaar zonder twijfel een plaats in het programma zal krijgen.

De organisatie in Ihlowerfehn is vrijwel perfect. In de aankomsthal bij het park is een aparte bemande stand ingericht, waar men informatie kan halen betreffende allerlei zaken die te maken hebben met programma, inschrijving en dergelijke. De catering is geweldig. Toch is er ook een minpuntje: de prijsuitreiking duurt te lang en dat is voor atleten, die daarna nog een behoorlijk lange reis voor de boeg hebben een nadeel, temeer daar de wedstrijden in de avonduren worden gehouden.